четвртак, 13. октобар 2016.

Kakav je efekat preparata koji se koriste kod impotencije?

E bio je red da malo pažnje poklonimo i muškoj populaciji. Naime, razni faktori mogu da utiču na potenciju i sve veći broj mladih ima problem sa istom. Zbog toga se najčešće poseže za raznim prirodnim preparatima iako je njihov efekat upitan. To što je vašem drugaru od 27 godina pomoglo, verujte nije bio stvaran efekat već placebo.
Evo da Vam otkrijem tajnu. Ti preparati imaju u svom sastavu koprivu, peršun isl.bilje. Ne morate biti neki naučnik da znate da ove biljke nemaju nikakve veze sa potencijom. One deluju kao diuretici i to je cela mudrost. Takodje, u sastav ulazi i bundevino seme koje je odlično kod tegoba izazvanih uvećanom prostatom kod starijih osoba, ali neće imati neki poseban efekat kod erektilne disfunkcije mladih osoba. U sastav ulaze i biljke dalekih krajeva čiji efekat nije dovoljno poznat i često se samo kratko navodi da biljka deluje kao afrodizijak ili da pomaže kod tegoba uvećane prostate, mada se navodi da te biljke leče depresiju i još po neka oboljenja.
Ono što mene strašno nervira je nerealna cena (od 820 do >2600 rsd) ovih preparata kao i učestalost upotrebe. Ako nešto treba da omogući normalnu potenciju, neposredno pre odnosa, nema smisla uzimati lekove 2 ili 3 puta u toku dana u dužem vremenskom periodu, što svi proizvodjači navode u uputstvu za upotrebu. Ono što je jedino sigurno je bezbednost ovih proizvoda. Neće Vama ništa biti ako uzimate tri ili više meseci ovakve preparate, naprotiv, preveniraćete bolesti prostate, ali efekat što se potencije tiče će izostati ili će to biti placebo. Primetila sam kroz praksu da pacijenti ne žele da uzimaju neki preparat 3x1 tabletu/kapsulu u toku dana, što takodje razumem. Naime ako je pakovanje od 10 ili 20 kapsula/tableta, a on treba da uzima tri u toku dana, onda je isplativost nikakva, a efekat skoro minimalan. Moja preporuka je da izbegavate ove preparate.
Ono što je jedini registrovan lek za erektilnu disfunkiju je sildenafil (Vijagra, Sildena, Ernafil itd). Ono što je neophodno da znate je, da ovaj preparat nije bezbedan kod pacijenata sa kardiovaskularnim oboljenjima, jer može posledično da dođe do opsnih posledica. Efekat vijagre kod mladih je individualan, kod nekih je veoma izražen i osim željenih efekata može da se javi jaka i neprijatna glavobolja, dok kod nekih osoba efekat može da izostane. Specifična komplikacija kod mladih može biti i produžen efekat leka koji može dovesti do bola, pa čak i lekarske intervencije da bi došlo do gubitka erekcije. Ova procedura je veoma bolna i neprijatna, zbog toga savetujem upotrebu ovih preparata samo ljudima kojima je neophodna. Zato nemojte da Vas bude sramota i porazgovarajte sa lekarom ili farmaceutom o tome. Nemojte uvek da kažete da je za drugara, komšiju itd. Nije nama bitno za koga je, nego je bitno da znamo da je zdravstveno stanje pacijenta takvo da on može da uzme vijagru, bez posledica.
Ono što je bitno da napomenemo je da mladji pacijenti obično imaju problem sa potencijom zbog tzv. psihičkih tegoba (strah, stres, socio-ekonomskasituacija itd.). Stariji mogu da imaju probleme zbog uvećane prostate (tada mogu da se primenjuju i prirodni preparati ciljano namenjeni za prostatu), kardiovaskularnih bolesti ili pak zbog upotrebe odrdjenih lekova (kao što su npr. beta-blokatori, lekovi za lečenje psihijatrijskijh bolesti itd.)
Moja preporuka je da pokušate da isključite sve te "psihičke" ometajuće faktore i sigurno će biti pozitivnih rezultata, ukoliko imate duži vremenski period problem, obavezno posetite lekara, u ovom slučaju urologa.
P.S posavetujte se sa farmaceutom, mi smo u apoteci zbog Vas i umemo da čuvamo tajnu.

Ostajte zdravo!

Нема коментара:

Постави коментар