субота, 1. октобар 2016.

Šta je zaista neophodno muškarcima od kozmetičkih proizvoda?

E pa dragi moji došao je red i da Vama objasnimo šta sve treba da koristite od gomile kozmetičkih proizvoda. Nemojte da se uplašite, ne treba Vam ni pola proizvoda koje koriste žene, ali odredjene proizvode zaista morate da imate.
Da krenemo od kose. Naime, većina muškaraca koristi gel za tuširanje kao šampon. Da se odmah razumemo gel za tuširanje nije isto što i šampon, bez obzira ako na bočici piše 2 in 1 ili šta god. Koža glave drugačije reaguje na sastojke gelova za tuširanje koji ponekad mogu biti veoma agresivni i na kraju se može javiti perut. Znači, šampon je nešto što Vam je zaista neophodno.
Što se tiče gelova za tuširanje, malu prednost dajem onima koji su namenjeni muškarcima i to samo zbog lepog mirisa. Ukoliko se mnogo znojite ili Vam je koža izuzetno suva trebalo bi da koristite Eucerin ulje za tuširanje ili Linola uljane kupke. 
Sledeća, veoma važna stvar je i nega lica. Ovo se posebno odnosi na one koji imaju osetljivu kožu lica, kao i na one kojima se javlja iritacija nakon brijanja. Postoji izvanreda Biodermin gel-krem za umivanje osetljive kože koja može da Vam posluži prilikom brijanja, a da ne dodje do iritacije. Takodje, možete pokušati da se brijete u toku tuširanja, jer će topla voda otvoriti pore na licu i tako ćete lakše i bez iritacije ukloniti bradu. Naravno, posle brijanja Vam treba neki dobar losion posle brijanja-izbor je na Vama. Moj predlog je da probate i Lilijev proizvod u spreju (After Shave with cooling effect for soft and smooth skin), ohladiće kožu i suziti pore i kapilare što će kao rezultat dati lepu, meku i nežnu kožu.
Veoma važno da makar ponekad koristite i hidratantnu kremu. Nju je najbolje da nanosite uveče, jer će koža najbolje apsorbovati hranljive sastojke. Najpovoljnija i veoma dobrog kvaliteta je Nivea men univerzalna krema. Ona je namenjena za lice, telo i ruke. Naravno za muškarce nije karateristično da nanose mleko za telo i slične proizvode kao žene, ali kremu bi trebalo da nanosite na ona mesta koja su suva kao npr. na laktove ili stopla. Obavezno je koristiti kremu za ruke posebno u toku zime. Zaista Vam ne pristaje da imate grube i ispucale ruke. Preporuka je da nakon svakog pranja ruku namažete kremu, ukoliko ne možete toliko često, dovoljno će biti ujutru i uveče.
Takodje, nega usana je isto važna i stoga treba da znate da nanošenje labella men nije ništa ružno ili strašno.

Budite lepi!

Нема коментара:

Постави коментар